Valuta

Ifølge flere rejseguider, især lidt ældre rejseguider skulle det være billigst at veksle penge i de lokale banker på Kreta frem for at få vekslet hjemmefra, men sådan er det ikke mere.

Så derfor køb valuta hjemmefra, da mange ikke betaler gebyr i egen bank og kun en lille overkurs (bankerne skal jo overleve) for at veksle.
Skal man hæve penge på Kreta skal man huske at trykke "Whithout conversion" da det ellers er den lokale bank hvor du er der omregner kurs og det kan blive dyrt.
Betaler man i butikker, restauranter osv. skal man også huske at trykke "Whithout conversion" eller betale i lokal valuta da det så er ens bank der veksler og ikke den lokale bank hvor du er of ofte med overkurs.

Der er flere hæveautomater for kreditkort så som Visa/Dankort, Eurocard og Mastercard i de fleste turistområder, rejser man uden for de større turistområder anbefaler Kretaforum.dk at man har euro med hjemmefra eller hæver i hæveautomaterne, pas dog på gebyr for at hæve, især i Euronet automaterne kan gebyrerne være meget høje, så det er en god ting at spørger i div. Facebook grupper om Kreta, såsom vores egen Facebook gruppe Kretaforum.dk

I de større turistområder kan man også tit betale med sit kreditkort på hoteller og når man er ude at spise men i de mindre byer tager de tit ikke mod kreditkort.