Palmestranden Vai 

Palmestranden Vai på Øst-Kreta er absolut et besøg værd selv om det er en lang vej dertil.

Vai er den største palmestrand på Kreta og i Europa, de mange palmer giver næsten indtryk af at være på en tropisk Ø, pga. dens udseene er det her at den verdenskendte TV-reklame for Bounty Bar blev filmet.

Vai, Crete, Greece

 

 

 

Vai blev "opdaget" først i 70´erne af nogle englængere og hurtig blev dette skønne område til et af hippierns favorit steder, sidst i 70´erne væltede det ind med hippier der flygtede fra Matala og Preveli, først i 80´erne var det backpacker turister der fyldte området op og efterhånden blev Vai forvandlet til en losseplads.
Vai blev lukket og erklæret som et beskyttet område, indhegnet og camping blev forbudt, det er gratis at benytte stranden og kun i dagtimerne, Vai er i dag så populært og i Juli - August kan det være svært at finde et sted på stranden hvis man ikke kommer tidligt, parkering koster mere end normalt og det samme gør leje af liggestole men det er prisen værd, stranden er fantastisk med fin sandbund som dog kan overraske med glatte klippesten.

 

Da Vai nu er en stor turistattraktion findes der her masser af vandaktiviteter, der er en tavern og en strandbar, toilletterne koster en euro eller to, der er brusere osv.