Imbros Kløften

Imbros kløften er en anden meget populære kløft på Kreta, et populært alternativ for dem der ikke mener de kan klare Samaria kløften, man skal dog ikke tro at Imbros kløften er let men en god travetur.

indgang imbros gorge

Imbros kløften starter ved den lille landsbyen Imbros, 700 meter over havets overflade, den er ca. 11 km. lang, Vandreturen er ca. 8 km. , har en samlet nedstigning på ca. 600 meter og slutter ved landsbyen Komitades.
Imbros ligger ca. 57 km. sydøst for Chania, man kan komme til kløften med egen bil eller man kan tage en bus fra Chania, der ligger flere taverne ved indgangen hvor der er wc og mulighed for at købe vand til turen, da der findes ikke vand i kløften som i Samaria.
Fra tavernerne er der ca. 5 til 15 min. til indgangen hvor der ligger et lille hus hvor man skal betale for at gå ind i kløften (€ 2,5 i 2018), som går til pleje af kløften, og det kan man se, en smuk kløft.

imbros gorge 1

Kløften er nok en af de mest spændende kløfter der findes på Kreta, vild og smuk natur med mange smukke blomster om foråret, dramatiske klippevægge som tårner sig op.

Den første halve time går det ned ad bakke hvorefter det resten af turen går op og ned fra ca. 600 meter og ned til ca. 280 meter, en tur du nemt kan tage dine børn med på, de vil syndes det er fedt at se klippevæggene flere steder er mindre end 2 meter fra hinanden og tårner sig 300 meter op, og derfor betegnes som en af de mest interessante kløfter på Kreta.

Midt i kløften er en lille resteplads hvor der er æselambulance og man kan tage sig et hvil, nogle rejsebøger skriver at man kan købe vand her, der var i 2011 dog ikke tegn på liv, æselambulance eller at der kunne købes vand.

Et andet højdepunkt i kløften er den såkaldte "gate rock ', som man kommer til efter hvilestedet, der kan tage nogle flotte billeder her.

imbros gorge 2

Herefter breder kløften sig ud igen og efter en time befinder du dig i slutningen af kløften hvor der findes to taverner der venter på tørstige og sultne vandrere, priserne på mad og drikke ligger dog i den dyrere ende.
Det er også her I kan bestille Taxi hvis I har bilen stående i Imbros, Taxi er dog ofte på ladet af en ladbil og måske ikke den roligste tur på bjergveje I har prøvet.

Hvis I går lidt længere du kommer i landsbyen Komitades på hovedvejen til Plakias.

I kan også gå til Chora Sfakia som har masser af restauranter og et lille supermarked.

I kan komme dertil med bus mellem Chania og Chora Sfakia, og der er tre daglige om sommeren, morgenafgangen er normalt fyldt med vandrere.

imbros gorge 3

Næsten alle større turistområder på Kreta har rejsearrangører der tilbyder endags tur til Imbros kløften hvor man bliver sat af ved starten af kløften og samlet op i slutningen.