Sarakina-kløften

Sarakina-kløften som ligger i Lassithi-regionen er mange steder er omtalt som meget spektakulær og lidt vanskeligt tilgængelig.

Vandreturen gennem kløften starter ca 1,5 km nord for landsbyen Mithi (5 km nord for Mirtos) og klatre/kravle/kure-turen gennem kløftens klipper og vand er kun ca 1,5 km og derfra er ca 3,5 km tilbage til startpunktet.
Da der er vand i kløften hele året (selvfølgelig varierende i løbet af året) er det nødvendigt med solide sko med skridsikre såler.

I kløften virker bjergsiderne meget voldsomme – fordi de er op til 150 meter høje og lodrette.
Bunden af kløften varierer mellem 3-10 meter i bredden og det kan føles som om, at bjergene ”lukker sig” ovenover en. 

På vores tur (medio maj) gik vandet til midt på låret, var iskoldt og skoene svuppede, men for pokker da… det var så fint og en af de mest spektakulære kløfter vi har set!!
Giv jer god tid – stop op – se/hør/fornem og nyd. Det er en storslået oplevelse.

Beboerne i området oplyser, at man kan være heldig i efteråret, at floden er udtørret og det medfører en lettere adgang gennem kløften, men vi havde virkelig en god oplevelse og det virkede meget ”koncentreret” og dramatisk på grund af klipperne man skulle enten over eller under og ligeså med vandet, som skulle krydses. På de vanskeligste steder er der opsat klatre-reb og der er hugget ”trin” i klipperne (ikke rigtige trin, men dog støttepunkter).

Turen op til kløften kan oplagt kombineres med vandretur fra Mirtos til Mithi og tilbage igen. Det giver en god dagsvandring, men ellers kan man cykle eller køre til Mithi. Gå-/cykle-/køreturen fra Mirtos til Mithi går gennem et overordentligt frodigt område med mængder af oliven og frugttræer

Hvis I søger info om turen, så vær obs på, at der også er en Sarakina-kløft ved Meskla i Chania-regionen.  

 Læs mere om Sarakina-kløften herunder og tak til Anne Jensen for hjælp med tekst og billeder.

Tjek på discoveronfoot.com – og rigtig god tur ????