Kalyves

Kalyves

Kalyves Beach
Kalyves

Kalyves

Floden i Kalyves centrum

Infoside om Kalyves 

Kalyves ligger ca. 20 km. øst for Chania og er en smuk kystby der sammen med Almyrida og Plaka er berømte for deres dejlige strande Maistrali og Kyani Akti som begge er tildelt blåt flag, byen er en lang kystvej med huse på begge sider og indimellem havet på den ene side.

Kalyves og de omkringliggende byer er i dag vokset til et turistområde hvor der er mange britiske turister, men det også et område hvor mange har købt huse og bor der dele af året.

Stranden i Kalyves by (Kalyves Beach) og de omkring liggende strande er dejlige og har dejlig rent vand der hele tiden skiftes ud da der er flere floder der løber ud i havet og renholder dem, den største af floderne Kyliaris er et vigtig område for fugle, ørreder og skildpadder.
Kalyves er et stille og rolig sted for familier med børn i alle aldre men også for dem der ønsker at udforske området Apokoranas der udover strandbyerne Kalyves og Almyrida også har små maleriske landsbyer hvor man kan nyde livet.
Kalyves ligger lige ud til indgangen af Souda bugten i det gamle område ”Ipokoronio” som menes at have givet Apokoronas området sit navn, området omkring Kalyves er et besøg værd med kirken St. Paraskevi som ligger i centrum og en gammel vandmølle der førhen produceret vandkræft.
Besøg også kilderne til floden Zourpos og de dejlige strande der er opstået ved udmundingen af floderne Kiliaris og Xydas.
Besøg også landsbyen Stylos hvor man tapper Samaria vand eller landsbyen Aptera hvor der bla. ligger en venetianske fæstning. 4 km. sydvest for Kalyves finder I landsbyeb Armeni med kæmpe eukalyptustræer og små stenbroer, en gammel mølle og kirken St. Nicholas.