Georgioupolis

Georgioupolis

Byen set fra havet
Georgioupolis

Georgioupolis

Springvand på byens tov
Georgioupolis

Georgioupolis

Kapel ude i havet Der er en stensti derud

Infoside om Georgioupolis

Georgioupolis er kendt for sine store gamle eukalyptustræer og er en perle midt mellem Chania og Rethymno, byen har bevaret sin charme trods at turismen er kommet til byen, denne charmerende fiskerby har et hav af tavernaer, butikker, cafeer og barer, midt i byen ligger det flotte torv hvor barende ofte viser fodbold på storskærme.
Man har ikke været i byen ret lang tid før man er afslappet og nyder den lokale stemning, om dagen kan man nyde den skønne børnevenlige lavvandet strand, stranden begynder ved havnen i Georgioupolis og strækker sig ca. 10 km østpå mod Rethimnon, det er en af Kretas længste sandstrande.

Georgioupolis ligger ca. 38 km fra Chania og ca. 25 km fra Rethymnon og der køre bus flere gange daglig ude fra landevejen.  

Floden Almirós har sin udmunding i udkanten af byen, her er en lille havn og der ligger en del fiskerbåde, der findes også turbåde og man kan leje en båd og selv sejle ud på eventyr.

Byen blev grundlagt i 1893 og hed dengang Almirospolis men blev i 1899 omdøbt til Georgioupolis til ære for Prins George af Grækenland og Danmark besøgte byen da han var højkommissær på Kreta, han var søn af den daværende Konge i Grækenland "Kong Georg 1.", der som dansk prins hed prins Vilhelm.