Frangokastello

Frangokastello

Infoside om Frangokástello

På Kretas sydkyst ca. 70 km fra Chania og ca. 60 km fra Rethymnon finder man Frangokástello, og fra Iraklion er der ca. 140 km mens byen kun ligger ca. 10 km. øst for Chora Sfakion.
Frangokástello er en lille kystby beliggende omgivet af høje bjerge, her findes en af Kretas bedste strande, sandet er meget finkornet og vandet er utroligt klart og der er rige muligheder for en badetur, svømmetur og dykning, og så har man næsten stranden for sig selv, eller det vil sige vi havde den for os selv sidst i februar 2016, om sommeren valfarter turisterne dertil. 

Horisonten domineres af den karakteristiske silhuet af det gamle fort Frangokástello som venetianerne byggede i 1371-1374, nok det bedst bevaret af de fort som venetianerne byggede på Kreta, det er absolut et besøg værd og en pragtfuld køretur over bjergene med nogle uforglemmelige udsigter højt oppe over havet.

Landsbyen ligger på en smal slette, med bjergene i baggrund. 
Der er flere taverner, cafeer og indkøbsmuligheder for de flestes behov, og nogle fiskerestauranter som bliver velbesøgt af lokale. 

Område er fyldt med attraktive slugter for ivrige vandrere, og ikke langt væk er Chora Sfakion hvorfra du kan tage en båd langs sydkysten mod vest og besøge enten Loutro eller Agia Roumeli som ligger ved enden af Samaria kløften.

 

I er meget velkommen til at kontakte mig hvis I har billeder fra Frangokastello som må bruges her på siden