Chora Sfakion

Chora Sfakion

Indsejling til Chora Sfakion

Infoside om Chora Sfakion

Chora Sfakion er "hovedstad" i Sfakia-området, et af de mest bjergrige områder på Kretas sydkyst, men måske også et af de mest traditionsrige.
Chora Sfakion er udbygget til turisme med hoteller, tavernaer og barer, osv, byen er dog et stille og rolig sted da de er mange vandrere der er i byen er ude om dagen da der er gode vandremuligheder fra byen.
Chora Sfakion ligger på sydkysten nær det sted hvor den imponerende Imbros Kløften har sin udmunding.
Chora Sfakion har altid spillet en væsentlig rolle i tidligere tiders krige og oprør, og Sfakia regionen var da også et centralt samlingssted for modstandsfolk i flere krig.

Fint sted for dagsturer fra nordsiden af Kreta, enten med bus eller i lejet bil og prøv gerne en overnatning og oplev den hyggelige by, man kan ta færgen til Loutro kun 20 minutters sejltur fra Chora Spakion
Byen er et meget travlt sted når bådene med turister som har gået Samaria-kløften kommer ind, men bliver igen fredelig når alle har fundet plads på bussene og igen er kørt nordpå.

Vejen fra nordsiden til Chora Sfakion går gennem et meget flot område i udkanten af Lefka Ori – De Hvidebjerge, de sidste kilometer før sydkysten følger vejen Imbros kløften som er et godt alternativ til Samaria kløften hvis man synes Samaria kløften bliver for meget.