Spili

Spili

Spili

Spili

Lions Fountain, en række løvehoveder med dejligt køligt kildevand

Infoside om Spili

Spili har alt for en besøgende der ønsker at opleve en græsk by, hyggelige charmerende små gader, en del cafeer og taverner samt butikker at handle i.

Spili er en lille bjerglandsby beliggende midtvejs mellem Rethymnon og Agia Galini, med ca. 30 km. til hver by, Spili har ca. 700 indbyggere.
Da Spili er central beliggende er det også nemt at komme til byen, der er god vej fra Rethymnon og der kører en del busser igennem byen hver dag.

Navnet Spili kommer af det græske ord "spileon" som betyder grotte, byen er opkaldt Spili eftersom der er en grotte i nærheden af byen. Man kan godt udforske den på egen hånd men den er ikke blevet gjort tilgængelig for turister.

Spili er et hyggeligt sted med en charmerende atmosfære beliggende i et frodigt skovklædt område nedenfor Voritzi bjerget, Mount Vorizi, bjerget man tydeligt ser fra Spili er imponerende, det rejser sig højt højt op og er et syn man sjældent ser.
Går man op i de brostensbelagte sidegaderne i Spili ser man huse med venetianske buer, og når man bevæger sig rundt i byen ad de små snoede gader bliver man imponeret over de blomstrende buske og blomstret altaner der er overalt, det er en fotografisk drøm.

I centrum af Spili er et venetiansk springvand med en lang række af 19 løver hoveder hugget i sten, et varetegn som mange kender, dog uden at vide hvor det er fra.
Løvefontæne bliver kaldet 'Kefalovrissi', herfra strømmer hver time 350 m3 rent drikkevand.

Prøv den spændende Maravel Shop hvor I kan købe de lækkereste sæber, badesalte og selvfølgelig krydderier fra egen have Maravel Shop