Maroulas

Maroulas

Ren afslapning at bo i Maroulas
Maroulas

Maroulas

Nyd udsigten fra Maroulas
Maroulas

Maroulas

Nyd byen der har maleriske huse og smalle stræder

Infoside om Maroulas

Bjerglandsbyen Maroulas ligger 7 km. fra Rethymnon og 3 km. oppe i bjergene med en pragtfuld udsigt ud over landskabet (olivenlunde) og havet ud for Platanes som er nærmeste strand til Maroulas,  der findes et utal af indkøbsmuligheder og taverner i Platanes.
Maroulas har bevaret sin traditionelle arkitektur, men tyrkiske og venetianske påvirkninger er tydelige, under den tyrkiske belejring af Kreta var Maroulas beboede af tyrkiske officerer på grund af sin strategiske gode position i 150 meters højde havde god udsigt.
Maroulas er en af Kreta´s ældste beboede Venetianske landsbyer og bærer tydeligt præg deraf.

Denne pragtfulde landsby tiltrækker mange malere og fotografer da der er mange flotte smalle gader og stier, maleriske døre , stenmosanik og ruiner, tårnet er nænsomt blevet renoveret.
Flere af husene er også nænsomt blevet renoveret i den traditionelle arkitektur, der findes desværre også huse der ikke passer ind. 

I dag bor der ca. 250 personer i Maroulas, der findes nogle taverner hvoraf Katarinas taverne ligger med en skøn skøn udsigt ud over landskab med olivenlunde og havet, 2 små gamle cafeneon hvoraf det ene kun har åben i vintertid, 1 urtebutik hvor Marianna som er meget klog på urternes helbredende virkning på krop og sjæl, hun forarbejder uterne efter gamle opskrifter og har gjort det i mere en 20 år.
Der køre bus som stopper nogle km. fra Maroulas til Platanes og Rethymnon nogle gange om dagen hvor der er et sprudlende liv med en masse taverner og natteliv.