Lentas

Lentas

Lentas

Lentas

Infoside om Lentas

Lentas har sit navn fra klippen som man kan se på den vestlige side af Lentas bugten, det ligner en siddende løve ("Leontas" på græsk betyder Lion).

Der er en smuk strand (dog med store sten) og fantastiske bjerglandskaber, rolige vandreture, hyggelige værelser ved havet, lækker mad og drikke og meget venlige mennesker venter på dig i den lille landsby Lentas ved Det Lybian hav.

Den gamle fiskerby ligger i en lille bugt ved foden af ​​Asterousia-bjergene.

På grund af sin ensomme beliggenhed er det et meget rart sted uden trafik og som fortrinsvis bliver besøgt af backpackere og familier, byen er ikke velegnet for gangbesværede eller kørestolebrugerer.

I Lentas er der ingen store hoteller, der findes flere pensionater der tilbyder indkvartering til ethvert budget, fra små og enkle til store og fuldt udstyrede studier og lejligheder.

Værelserne/lejlighederne er udstyret med badeværelse, lille køkken med kogeplade og køleskab.

Der er mange restauranter med lækker græsk mad hvor du altid kan blive inviteret til at kigge i køkkenerne og vælge det du vil spise.

Om natten kan du nyde din cocktail i et par barer under en smuk stjernehimmel

Stranden ligger i en naturbeskyttet bugt med krystalklart vand i det evigt blå hav.

Der er liggestole og parasoller, nogle endog gratis, nudisme badning og camping er ikke tilladt i Lentas

Lentas var en vigtig havn i den minoiske og romerske periode og var kendt som Levina eller Levin. En række fund fra denne periode som skibe, cykladiske idoler, ædelstene og en egyptisk scarabaeus vises i det arkeologiske museum i Heraklion.

I Lentas finder du også Asklepios-templet der dateres tilbage til 5. århundrede, B.C. Asklepios var en gud med terapeutiske færdigheder som mange mennesker, og ikke kun fra Grækenland men også fra Sydafrika besøgte Lentas for at blive helbredt.

Selvom monumentet har lidt fysisk skade og ødelæggelse gennem århundrederne overlevede flere dele hvoraf det vigtigste er en mosaik der skildrer hippocampus.

Byens havn samt templet blomstrede i 2. århundrede f.Kr., efter ødelæggelsen af ​​Phaistos blev Gortyn hovedstaden i Messara og senere på hele øen.

Kun få meter fra Asklepios tempel kan du besøge landsbyens kirke (15. århundrede A.D.), hvor du stadig kan se mange søjler i det oprindelige tempel.