Imbros kløften er den anden mest populære kløft på Kreta, et populært alternativ for dem der ikke kan klare Samaria, man skal dog ikke tro at Imbros kløften er let.

Imbros kløften starter ved den lille landsbyen Imbros, 700 meter over havets overflade.
Imbros kløften ligger ca. 57 km. Sydvest for Chania, man kan komme til kløften med egen bil eller man kan tage en bus fra Chania, der ligger en taverne ved indgangen hvor der er wc og mulighed for at købe vand til turen, da der findes ikke vand i kløften som i Samaria.
Der er også en stor p-plads til bilen hvis man selv køre.

Fra tavernen er der ca. 200 meter hen til indgangen hvor der ligger et lille hus hvor man skal betale for at gå ind i kløften (€ 2 i 2011), som går til pleje af kløften.

imbros-gorge01

Den første halve time går det ned ad bakke hvorefter det resten af turen går op og ned fra ca. 600 meter og ned til ca. 280 meter.

Væggene i Imbros kløften er flere steder mindre end 2 meter fra hinanden og tårner sig 300 meter op ogbetegnes som en af de mest interessante kløfter på Kreta.

imbros-gorge02

Midt i kløften er en lille resteplads hvor der er æselambulance og man kan tage sig et hvil, nogle rejsebøger siger man kan købe vand her, der var i 2011 dog ikke tegn på liv, æselambulance eller at der kunne købes vand her.

Et andet højdepunkt i kløften er den såkaldte "gate rock ', som man kommer til efter hvilestedet, der kan tage nogle flotte billeder her, herefter breder kløften sig ud igen og efter en time befinder du dig i slutningen af kløften hvor der findes to taverner der venter på tørstige og sultne vandrere.

imbros-gorge03

Hvis du går lidt længere du kommer i landsbyen Komitades på hovedvejen til Plakias.

Du kan også gå til Chora Sfakia som har masser af restauranter og et lille supermarked.

I kan komme dertil med bus mellem Chania og Chora Sfakia, og der er tre daglige om sommeren, morgenafgangen er normalt fyldt med vandrere.

imbros-gorge04

Næsten alle større turistområder på Kreta har rejsearrangører der tilbyder endags tur til Imbros kløften hvor man bliver sat af ved starten af kløften og samlet op i slutningen.