*

Infoside om Plaka

Landsbyen Plaka blev i tv serien Nisi (Øen) kendt som stedet hvor man sejlede til Spinalonga, de spedalskes Ø

Plaka set fra havet - Plaka see from the Sea

Plaka var for år tilbage blot en lille fiskerby hvor der kun kom tilfældig rejsene forbi, dette har dog ændret sig og i dag findes der flere traditionelle tavernaer, turist butikker og et stort luksus hotel uden for byen, i selve Plake findes der kun nogle enkelte hoteller.

 Vil man bo i Plaka vil man om dagen opleve at der er masser af turister i byen der sejler over til Spinalonga og når de kommer tilbage tager sig et måltid på en af tavernaerne inden de køre tilbage til deres feriested, enten i egen bil eller i busser.

Efter kl. 17.30 hvor de fleste turister har forladt byen kan man nyde stilheden, de dejlige gamle huse og fornemmelsen af det oprindelige Kreta.

Plaka Beach - Crete - www.kretaforum.dk

Plaka er meget mere end stedet hvor man sejler til Spinalonga og hvor tv serien Nasi (Øen) er optaget, byen har et par dejlige sten strande med det klareste vand, en køretur i området til maleriske landsbyer og de gamle vindmøller ved Vrouchas.

Boat from Plaka to Spinalonga - Crete - www.kretaforum.dk

Når man køre til Plaka kan det anbefales at køre ad den gamle vej over bjergene, man drejer fra i Neapoli og følger den gamle vej til Elounda og drejer fra til Plaka, man kommer ned til Plake ag små kroget veje med Spinalonga i baggrunden.