*

Infoside om Maroulas

Bjerglandsbyen Maroulas ligger 7 km. fra Rethymnon og 300 meter oppe i bjergene med en pragtfuld udsigt ud over landskabet (olivenlunde) og havet ud for Platanes som er nærmeste strandby hvor der også findes et utal af indkøbsmuligheder og taverner.
Maroulas har bevaret sin traditionelle arkitektur men tyrkiske og venetianske påvirkninger er tydelige, under den tyrkiske belejring af Kreta var Maroulas beboede af tyrkiske officerer på grund af sin strategiske position.
Maroulas er en af Kreta´s ældste beboede Venetianske landsbyer og bærer tydeligt præg deraf.

Maroulas - Kreta - Crete

Denne pragtfulde landsby tiltrækker mange malere og fotografer da der er mange flotte smalle gyder og stier, maleriske døre og ruiner, tårnet er de seneste år blevet renoveret.
Der er flere af husene der nænsomt er blevet renoveret i den traditionelle arkitektur. 

I dag bor der ca. 180 personer i Maroulas, der findes 1 til 2 taverner hvoraf Katarinas taverne ligger med en skøn skøn udsigt ud over landskab med olivenlunde og havet, 2 små gamle cafeneon hvoraf det ene kun har åben i vintertid, 1 urtebutik hvor Marianna som er meget klog på urternes helbredende virkning på krop og sjæl laver forarbejder uterne efter gamle opskrifter.
Der køre bus 2 gange om dagen til Platanes og Rethymnon hvor der er et sprudlende liv med en masse taverner og natteliv.