Barnedåb og Bryllup

Barnedåb og bryllupper er som regel stor fester, ofte med flere end 100 gæster til de helt store fester med over 1000 gæster.
Selve vielsesceremonien er en kompliceret og en højtidelig affære som består af to dele, Forlovelsesceremonien og Kroningsceramonien.

Men ellers foregår det hele på en meget afslappet måde, og da der alligevel ikke er plads til alle i kirken på en gang, ja så vandrer man ud og ind, konverserer og ryger.
Alle gæsterne får en lille gave, til bryllup er det oftest en lille pose med glaserede mandler og til barnedåb en lille ramme med et barnebillede.
Efter højtideligheden går gæsterne forbi parret eller forældrene, ønsker tillykke og afleverer samtidig gaven der som regel en lille kuvert med penge.
De nygifte har så penge til at starte familielivet, mens forældrene til det navngivne barn kan betale for den store fest.
Bagefter er der mad og vin i store mængder efterfulgt af græsk dans, der er en traditionel rækkefølge for hvem der danser hvornår, først er det brudens familie, så brudgommens, og så følger venner til den ene og venner til den anden.
Når disse familie/venners danse er overstået, så er det de andre gæsters tur, de dansende mænd betaler som regel et beløb til musikken ved sådanne fester.

Der findes flere firmaer på Kreta der laver bryllupper for turister, f.eks på en strand som på fotoet herunder.

 Bryllup på Kreta